Chirurgia vezicii şi a cailor biliare

TBS-Italyanca-Blog-35-1200x484.jpg

Bila produsa de ficat este depusa ın vezica biliara. Alimentatia trimisa de stomac ın duoden prin bila pentru digestie. Namolul biliar şi pietrele apar ca urmare precipitatilor de saruri şi minerale ın bila din mai multe motive.

Exista efecte ale factorurilor genetici,varsta, sex, nasteri multiple ın formare. Cele mai frecvente probleme cauzate de vezica biliara : tabloul  ‘Colica Biliara” ınsotita de atacuri dureroase periodice şivezica biliara ınflamata numita ”punta acuta de pietre” ınsotita de dureri cu debut brusc,febra şi frisoane.

Abordarea standart de aur ın tratament sau este ındepartarea vezicii biliare cu o metoda chirurgicala ınchisa numita colecistectomie laparascopica. Deoarece spargerea pietrelor din vezica biliara ca şi pietrele din rinichi creaza probleme mai grave, aceasta metoda nu se aplica deoarece pietrele sparte cad ın tractul biliar şi provoaca boli mai grave , cum ar fi icter sever, pancreatita şi inflamatii ale calilor biliare numite colangita.

In clinica noastra se efectuaza interventii chirurgicale ınchise fara cicatrici cum ar fi Colecistectomia Bikini Line. Scopul este de a crea puncte de intrare a trocarului spre peretele abdominal cu o operatie ınchisa pe linia bikinilor aşa asigurındu-se ca cicatricile raman sub bikini. In acest fel nu ramane nici o rana vizibila pe abdomen. Aceasta metoda ofera un avantaj serios ın materie de cosmetice.

Operatia este facuta ın timp de o ora şi pacientii trebuie spitalizati o zi. Durerile sunt foarte putine. Dupa 6 ore pacientii sunt puşi sa mearga şi sa se alimenteze. Unul dintre cele mai greşite lucruri dupa aceasta interventie  chirurgicala este restrictiile de mancare şi bautura.Pacientii dupa aceasta operatie pot manca oua sau ce vor fara restrictie. Aceste restrictii sunt doar pentru pacientii care nu au fost operati. Din moment ce propblema a fost rezolvata, postoperatoriu nu sunt nevoie de restrictii.

Este o curiozitate generala privind marimea,forma şi culoarea pietrelor din vezica biliara. Culorile,formele şi numarul pietrelor variaza ın functie de care dintre minerale este formata. In vezica biliara nu numai o piatra ci sute de pietre pot aparea.

Tratamentul nu se face din cauza numarului sau marimii pietrelor biliare. Doar şi existenta unei singure pietre trebuie operata. Dimensiunea mica a pietrelor este un risc ın ceea ce priveşte caderea ın canal.De aceea existenta pietrelor mici este mult mai periculoasa.

Inca o problema cauzata de calculii biliari, caderea lor ın canalul biliar este o problema foarte serioasa pentru pacienti. Datorita ıngustarii congenitale a celor trei parti ale caii biliare care se deschid ın duoden, pietrele cad şi se blocheaza ın aceasta sectiune provocand probleme grave cum ar fi pancreatita, icter şi colangita. In acest caz,pacientii, trebuie sa treaca printr-un proces numit ERCP, pietrele şi noroiul din canalul biliar trebuie curatate.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


turkish-batiatric-surgery-logo-alternative-white


În cuvinte scurte


Healmedy vă oferă o varietate de servicii medicale. Chirurgia bariatrică este una dintre cele mai importante pe care le oferim pacienților noștri. Dacă aveți nevoie de ajutor în legătură cu unele servicii medicale. Ne puteți contacta despre asta




Abonati-va


Înscrieți-vă la newsletter-ul Healmedy pentru a primi toate noutățile și reducerile de la Healmedy



    Copyright 2022. All rights reserved.