Sanatatea sexuala şi alimentatia

tbs-logo-small-3.jpg

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) spune ca  sanatatea sexuala este o combinatie de aspect fizic,intelectual, social, al personalitatii, o comunicare cu efecte de ımbogatire a dragostei. Intr-o societate sanatoasa, sanatatea sexuala a persoanelor este afectata,dorinta sexuala( libidoul)este un parametru foarte important şi trebuie sa se ofere istruire pe acest subiect.

Alimentatia, aşa cum afecteaza tot ın organismul nostru afecteaza şi sanatatea sexuala şi este un parametru important pentru dorinta sexuala (libidoul). Sunt multi factori care afecteaza sanatatea sexuala cum ar fi exercitiile fizice,stresul,fumatul şi consumul de aclool. De aceea problemele de sanatate reproductiva şi sexuala se numara printre multele probleme ıntalnite ın timpul vietii, ıncepand chiar din perioada tineretii. Din cauza aceasta se aplica multe tratamente dar alimentatia trebuie bine examinata ın fata acestor probleme.

Exista alimente care trebuiesc consumate pentru o viata sexuala sanatoasa,programe ,sugestii de alimentare care trebuie urmarite ın mod special pentru fiecare persoana şi este important sa fie respectate.

-B1 (tiamina), B2(riboflavina), vitamina E şi anume antioxidanti ın alimentatie, sunt importanti pentru asigurarea flexibilitatii şi mobilitatii muşchilor vaginali la femei, pentru creşterea secretiei de adrenalina,  activitate sexuala şi mobilitatea spermatoizilor la barbati.

-Pentru a preveni impotenta şi infertilitatea este important consumul de susan,mazare,alune şi oua,acestea fiind bogate ın arginina.

-Pentru a preveni oboseala sexuala,este important sa consumati peşte,carne roşie,branza bio,legume verzi cu continut ridicat ın losinaminoacizi.

-Utilizarea ındulcitorilor artificiali afecteaza libidoul şi este foarte daunatoare  sanatatii sexuale.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


turkish-batiatric-surgery-logo-alternative-white


În cuvinte scurte


Healmedy vă oferă o varietate de servicii medicale. Chirurgia bariatrică este una dintre cele mai importante pe care le oferim pacienților noștri. Dacă aveți nevoie de ajutor în legătură cu unele servicii medicale. Ne puteți contacta despre asta




Abonati-va


Înscrieți-vă la newsletter-ul Healmedy pentru a primi toate noutățile și reducerile de la Healmedy



    Copyright 2022. All rights reserved.