Bolile de stomac

romence-tbs-01-1200x482.jpg

Stomacul este cea mai mare parte a tractului gastrointestinal imediat dupa esofag primul loc unde ajung alimentele. Ajunse aici acidul grastric micşoreaza partile de alimente. Dupa 3-4 ore alimentele sunt expulzate ın duoden (intestinul de 12 degete). Digestia continua. Stomacul absoarbe fierul şi vitamina B12 a necesitatii sangelui.

Ulcerul de stomac şi gastrita sunt cele mai raspandite boli ale stomacului. Unele din ulcerele stomacale sunt confundate cu cancerul gastric. Pentru a preleva se face endoscopie şi biopsia luata este trimisa la patologie pentru diagnostic. Bolile stomacale sunt tratate cu medicamentatie  ın schimb cancerul trebuie operat. Polipii stomacali trebuie neaparat ındepartati cu metode edoscopice. Daca polipii sunt cancerogeni sau foarte mari se ındeparteaza prin operatii chirurgicale.  Cancerul gastric este cel mai des ıntalnit şi trebuie diagnosticat şi tratat  cu mare atentie ın particular pentru fiecare caz. Pacientii au de obicei pierderi ın greutate, hemoragii sau semne de obstructie. Cea mai eficienta metoda de diagnostic este cea cu ajutorul endoscopiei se extrage o parte şi este trimisa la patologie pentru evaluare. Pentru a vedea cand de mult este extinsa tumoarea trebuie facut o tomografie abdominala totala, un PET-CT şi radiologii de prevelanta.

La pacientii uguali este facuta chimioterapia (neoadjuvan). Tratamentul principal este operatia chirurgicala, iar tumora trebuie ındepartata ımpreuna cu tesutul din jur şi ganglionii limfatici.

Aceste ınterventii dureaza 2-4 ore şi pot fi facute cu metode laparoscopice sau cu operatii chirurgicale clasice. Pacientii uguali sunt operati cu metoda laparoscopica. Pacientii dupa o saptamana de spitalizare postoperatorie trec o perioada mai uşoara şi cu putine dureri. Dupa perioada postoperatorie pacientii sunt urmariti şi tratati ın policlinici de oncologie.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


turkish-batiatric-surgery-logo-alternative-white


În cuvinte scurte


Healmedy vă oferă o varietate de servicii medicale. Chirurgia bariatrică este una dintre cele mai importante pe care le oferim pacienților noștri. Dacă aveți nevoie de ajutor în legătură cu unele servicii medicale. Ne puteți contacta despre asta




Abonati-va


Înscrieți-vă la newsletter-ul Healmedy pentru a primi toate noutățile și reducerile de la Healmedy



    Copyright 2022. All rights reserved.